Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Χ.Α.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ 66-57


Έπεσε η αυλαία στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας για την ομάδα μας (την τελευταία αγωνιστική έχουμε ρεπό), με νίκη 66-57 επί της Χ.Α.Ν. Νικαίας στα Καμίνια.
Ο αγώνας αυτός ήταν και ο τελευταίος για τον Αντρέα Ρουμάνι, που "κρεμάει τη φανέλα του" προκειμένου να αφοσιωθεί στην προπονητική. Ο Αντρέας, ένας πολύ ποιοτικός πλέι-μέικερ αλλά και εξαιρετικός χαρακτήρας, ήρθε στην ομάδα μας το 2019, "έδεσε" αμέσως με τα υπόλοιπα παιδιά και έκλεισε με όμορφο τρόπο την αθλητική του καριέρα. Τον ευχαριστούμε για όλα και του ευχόμαστε ότι καλύτερο στην προπονητική του σταδιοδρομία.
Στα της αναμέτρησης, ο Προφήτης ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια τη νίκη, που του επέτρεψε να κλείσει τη σεζόν με χαμόγελο. Προηγήθηκε ακόμα και με 53-32, με την μαχητική Χ.Α.Ν. να μειώνει αρκετά και να προσπαθεί να ξαναμπεί στη διεκδίκηση, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας ο Ξενικάκης, που έκανε δυνατό τελείωμα στο πρωτάθλημα, κορυφαίος της Χ.Α.Ν. ο Πετρόπουλος. Πολύ καλή η διαιτησία του Σίμα, με αδικαιολόγητα λάθη ο Μακρής.
Έχουμε ξαναγράψει πως ο φετινός Προφήτης αδίκησε τον εαυτό του. Η ομάδα μας φέτος σαφώς είχε περισσότερες δυνατότητες από την 6η ή 7η θέση που θα τερματίσει. Το απέδειξε με τις νίκες και την εικόνα που είχε απέναντι στις ομάδες που θα μπουν στα πλέι-οφ. Έκανε όμως απαράδεκτες ήττες και ουσιαστικά δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή της χρονιάς να εμφανιστεί ως διεκδικήτρια μιας θέσης στην τετράδα. Ταλέντο υπάρχει, ασφαλώς όμως υπάρχει και θέμα με την νοοτροπία, που θα πρέπει να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό αν θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Τουλάχιστον μας δόθηκε η ευκαιρία να βάλουμε κάποιους νέους παίκτες από την υποδομή μας στη διαδικασία της πρώτης ομάδας, με συνολικά πέντε παιδιά από το παιδικό μας τμήμα να παίρνουν φέτος την ευκαιρία και να αγωνίζονται για πρώτη φορά στο ανδρικό.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Χ.Α.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ 66-57 (15-11, 39-28, 53-41, 66-57)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σίμα, Μακρής
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Παπαστάμος 14, Μπόθος 11(3), Μπουράνης, Γαζής 2, Ρουμάνι 6(2), Ξενικάκης 16(1), Μακρινός 12(2), Αντωνίου 5(1), Λάζια, Χριστόγλου, Καρατάσιος.
Χ.Α.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ (Ρ. Τερκεσίδης): Χαλταράι 5(1), Καζάζης 6, Παλαιόπουλος 6(2), Στεφανίδης, Ρούσι, Αβραμίδης, Πετρόπουλος 24(2), Χατζηπαυλίδης 12, Γιγουρτάκης 4.