Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΡ. 67-65


"Tρελή" ανατροπή για τον Προφήτη, που από το -17 του ημιχρόνου κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη επί του Κεραυνού Βάρης με 67-65.
Τρίτο σερί ματς που ο Προφήτης όχι απλά δεν ξεκινάει καλά, αλλά δεν μπαίνει καν στο γήπεδο. Μόλις μετά από έξι λεπτά αγώνα ο Κεραυνός προηγείτο με το απίστευτο 4-22, έχοντας στήσει πάρτι έξω από τα 6,75, κυρίως χάρη στον Κουτσαύτη που έκλεισε το δεκάλεπτο με 5/5! Η εικόνα μας δεν βελτιώθηκε ούτε στην δεύτερη περίοδο, με τον Κεραυνό να κρατάει με άνεση την διαφορά, πηγαίνοντας στο ημίχρονο με 23-40 και την αίσθηση μιας προδιαγραφόμενης νίκης. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Προφήτης παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετικός: Τζόγαρε με τη ζώνη, η οποία του βγήκε, τα μακρινά σουτ του Κεραυνού σταμάτησαν να μπαίνουν και η διαφορά άρχισε λίγο-λίγο να ροκανίζεται. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προφήτης έβαλε περισσότερους πόντους από όσους σε όλο το πρώτο ημίχρονο, κι έτσι στο 47-53 του 30' είχαμε και πάλι ματς. Η ομάδα μας είχε και σύμμαχο την ψυχολογία (λογικό καθώς είχε πετύχει την ανατροπή) και με συνεχόμενες καλές άμυνες έφερε το ματς στον πόντο. Το κρίσιμο καλάθι το πέτυχε ο Μπόθος για το 65-63 και μετά το ματς πήγε στις βολές, με το ροζ φύλλο να μένει εντέλει στα Καμίνια  ύστερα από αυτό το συγκλονιστικό ματς.
Ωραία η νίκη, αλλά αυτό που συμβαίνει με τον τρόπο που μπαίνει στους αγώνες της η ομάδα μας είναι πέραν πάσης λογικής, και φυσικά πρέπει να βρεθεί λύση σύντομα. Εξαιρετικός και σε αυτό το ματς ο Κριστιάν Μπόθος, ενώ πολύ καλός και ο Παπαστάμος, που θα είναι σούπερ αν καταφέρει να περιορίσει τα λάθη του. Καθοριστικός επίσης ο νεαρός Αθανίτης. Από τον Κεραυνό, ο Κουτσαύτης με απίθανη ευστοχία, ειδικά στο ξεκίνημα, και ποιοτικός παίκτης ο ψηλός Καρκούλιας. Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία από Λαμπίρη (επέστρεψε μετά από επτά χρόνια στον Πειραιά) και Μαυροειδή.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΡ. 67-65 (11-27, 23-40, 47-53, 67-65)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμπίρης, Μαυροειδής
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος, Μπόθος 21, Μπουράνης 2, Παπαστάμος 19(1), Ρουμάνι, Τόμπρος 4, Μακρινός 5, Αντωνίου 6(2), Λάζια, Αθανίτης 7(1), Ρίκα 3.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΡ. (Γ. Θεοφανίδης): Θεοδώρου 11(1), Μαστορέλης, Κοτταρινός 3(1), Μαρκοζάνης 6, Κοιλάκος, Δημητρόπουλος 4, Κουτσαύτης 26(7), Καρκούλιας 15(1), Δουρμούσης, Τσουκαλάς, Τσουμάνης.