Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ. 63-62 (παρ.)

Καιρό είχαμε να ζήσουμε τέτοιο θρίλερ. Ο Προφήτης πήρε άλλη μια νίκη (την τρίτη συνεχόμενη), υπερισχύοντας του Λέοντα στην παράταση με 63-62 (κ.α. 56-56).
Μια βολή του Ανδρέα Ρουμάνι 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του έξτρα πενταλέπτου έδωσε τη νίκη στον Προφήτη, καθώς ο Λέων στην τελευταία κατοχή του δεν κατάφερε να σουτάρει κάτω από καλές προϋποθέσεις. Οι Μοσχατιώτες στο φινάλε της κανονικής διάρκειας είχαν τρεις ευκαιρίες να πάρουν το ματς, αστόχησαν όμως ισάριθμες φορές και ο Προφήτης, που από το 20' και μετά έπαιξε πολύ άσχημο μπάσκετ, αλλά τουλάχιστον έβγαλε πάθος, πήρε την πολύ σημαντική νίκη. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ιδανικό για την ομάδα μας, που έπαιξε δυνατή άμυνα και προηγήθηκε 17-5. Ο Λέων στη συνέχεια προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, μέχρι το 21' δεν άλλαξε κάτι (35-22) αλλά μετά είδαμε εντελώς άλλο παιχνίδι. Πριν καν το τέλος του τρίτου οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει προβάδισμα, ο Προφήτης αδυνατούσε να βρει λύσεις, ήταν απελπιστικά άστοχος και κατάφερνε να μένει στο ματς χάρη σε ηρωισμούς. Με τα χίλια ζόρια μπόρεσε να πάει το ματς στην παράταση, όπου κι εκεί βρέθηκε κοντά στην ήττα (58-61 στο 43'), βρήκε όμως τον τρόπο τελικά να φύγει νικητής. Στο φινάλε θυμήθηκε και πάλι τις καλές του άμυνες, κι έστω κι αν σκόραρε με το στανιό, εκμεταλλεύτηκε το μάλλον αχρείαστο φάουλ πάνω στον Ρουμάνι στα 4" (με το σκορ ισόπαλο) και πήρε τη νίκη απέναντι σε μια πολύ μαχητική ομάδα, που δεν παράτησε ένα πολύ στραβωμένο γι' αυτήν ματς και για ένα "τσακ" δεν έφυγε με το διπλό από τα Καμίνια.
Ο Μάρκος Μακρινός ήταν εκείνος που κουβάλησε την ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα, με βοήθειες από τον Γαζή που έκανε πολλές δουλειές στο γήπεδο. Από τον Λέοντα ξεχώρισαν οι Μπέης και Ρακιντζάκης. Με τα πάνω και τα κάτω της η διαιτησία των Καλαρέμα και Στραγαλινού.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ. 63-62 (17-5, 32-22, 42-44, 56-56 (κ.α.), 63-62 (παρ.))
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλαρέμας, Στραγαλινός
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος, Ρουσουνέλος 3(1), Ρουμάνι 15(1), Γαζής 6, Βουρνάς 2, Μακρινός 24(2), Αντωνίου 4, Παπαστάμος 7, Ντούνης 2, Χρυσάκης.
ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ. (Α. Σταθόπουλος): Ρακιντζάκης 11, Ανδρίτσος 6, Κοντούζογλου 9(1), Μπέης 17, Ουζούνης 7, Μπούκουρας, Παπανικολάου 6, Καψής, Ελαστάη 6.