Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ 58-55

Ανέμελα Χριστούγεννα θα κάνει η ομάδα μπάσκετ, που νίκησε το Ελληνικό στα Καμίνια με 58-55 και πατάει πολύ γερά στην κατηγορία, καθώς με ρεκόρ 8-5, δύσκολα δείχνει ότι θα κινδυνεύσει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα, την οποία γνωρίζουμε και μας γνωρίζει καλά, καταφέραμε να διαχειριστούμε σωστά την συντριβή της περασμένης Πέμπτης στον Έσπερο και να πάρουμε, έστω και με την... συνηθισμένη δόση άγχους, το ροζ φύλλο. Παράλληλα έσπασε και η μίνι αρνητική παράδοση εναντίον του Ελληνικού (πέντε ήττες στα προηγούμενα ματς), που είναι μια ομάδα που έχει έντονο το... προφητηλιώτικο στοιχείο: Παίζουν εκεί δυο πρώην δικοί μας, ο Γιώργος Καρασούλος και ο Γιώργος Παντελάκης, ενώ προπονητής είναι ο Αχιλλέας Δεμενάγας, που είχε καθοδηγήσει τον Προφήτη στο πέρασμα του από την Α' ΕΣΚΑΝΑ, το 2002.
Μετά το αρχικό μούδιασμα (2-7), ο Προφήτης πήρε τον έλεγχο και με Φωστέρη (μοίρασε πολλές ασίστ) και Κουκουβάκη να είναι κεφάτοι, έκλεισε το δεκάλεπτο με +9 (19-10), και δεν έδειχνε να απειλείται. Όταν μάλιστα ανέλαβε δράση και ο Μιχαλακάκος, η διαφορά πήγε στο +16 (53-37 στο 34') και όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει. Το Ελληνικό όμως δεν παρέδωσε τα όπλα και μείωσε στο καλάθι, 55-53 λίγο πριν το τέλος. Ευτυχώς όμως οι παίκτες μας ήταν ψύχραιμοι και η νίκη έγινε οριστικά κυανέρυθρη μετα από ένα πολύ κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ του Κεραμειδά, 12" πριν το τέλος. Έτσι ο Προφήτης θα κάνει γιορτές μακριά από κινδύνους. Στην αρχή της σεζόν ο κόουτς Κάσσης είχε θέσει ως μίνιμουμ τις οκτώ νίκες στο τέλος του α' γύρου, στόχος που επετεύχθη δύο αγωνιστικές νωρίτερα, οπότε έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος. Ακριβοδίκαιη η διαιτησία των Βίλλια-Γαβριήλ.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ 58-55 (19-10, 33-22, 47-35, 58-55)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βίλλιας-Γαβριήλ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Κάτσικας, Φωστέρης 7, Πιστιόλης 2, Ευσταθίου 4, Κεραμειδάς, Καψοκόλης 2,Κουκουβάκης 15, Μιχαλακάκος 14(3), Κριτσιδήμας 6, Γεωργάκης 4, Ντάσκας 4.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Α. Δεμέναγας): Μπούτας 12(1), Καρασούλος, Νικολάκης 5(1), Ζηνέλης 2, Μπίμπας 8(2), Παπαμαρινόπουλος 4, Χανιάς 2, Παντελάκης 10, Τσιμπιράκης 3, Βαγιάνος 3, Καπώνης 6(2).

Ο Καρασούλος μαρκάρεται από τον "Μαλλιά" στο χθεσινό παιχνίδι. Ο Γιώργος, ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχουν περάσει από το λόφο, έπαιξε στον Προφήτη την τετραετία 2006-10, πανηγυρίζοντας δύο ανόδους και προσφέροντας πάρα πολλά. Κυρίως, όμως, άφησε πίσω του μόνο φίλους.