Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΑΝΔΡΕΣ: ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΛΗΣ

Δε θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην ανδρική μας ομάδα την καινούργια αγωνιστική περίοδο. Ο Σάκης Γαζής θα παραμείνει για μία ακόμη χρονιά στην άκρη του πάγκου του Προφήτη, έχοντας κάτω από τις οδηγίες του σχεδόν απαράλλαχτο το περσινό ρόστερ. Το "παρεΐστικο" κλίμα της ομάδας ήταν αρκετό για να κρατήσει στο λόφο μια ντουζίνα παίκτες και συγκεκριμένα τους Μάρκο Μακρινό, Σωτήρη Αντωνίου, Αντρέα Ρουμάνι, Αλέξανδρο Βουρνά, Τέλη Χρυσάκη, Χάρη Παπαστάμο, Αλέξανδρο Ξενικάκη, Γιώργο Μαυροδάκο, Γιώργο Γαζή, Γιάννη Μπουράνη, Κώστα Ντούνη και Παναγιώτη Κουκιαΐνη.
Οι μόνοι που αποχωρούν είναι ο Νίκος Ρουσουνέλος και ο Παναγιώτης Σκαντζής. Κι αυτοί καθαρά για αγωνιστικούς λόγους, ώστε να βρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Είναι δύο παιδιά που προσέφεραν πάρα πολλά, ειδικά στη χρονιά της ανόδου. Τους ευχαριστούμε για όλα και τους ευχόμαστε ότι καλύτερο στην επόμενη μπασκετική τους στέγη.


Πέρα από τα όμορφα συναισθήματα που δημιουργεί η επιθυμία των αθλητών μας να παραμείνουν στην ομάδα, υπάρχει και το πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης: Ο Προφήτης έχει σχεδόν έτοιμο ρόστερ και θα πάει μόνο σε στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις. Ήταν δεδομένο πως υπήρχε ανάγκη ενός ακόμα ικανού σκόρερ και η προσθήκη που έγινε είναι μάλλον ιδανική: Ο Βαγγέλης Μπακάλης έρχεται στο λόφο για να δώσει λύσεις με το μακρινό του σουτ και να αποτελέσει μια πολύ ποιοτική λύση στο οπλοστάσιο του κόουτς Γάζη. Είναι 29 ετών και αποκτήθηκε από την Προοδευτική, όμως σε εμάς είναι περισσότερο γνωστός ως αντίπαλος με τη φανέλα του Αετού Καλλιθέας: Εναντίον μας συνήθως έκανε μεγάλες εμφανίσεις, όπως για παράδειγμα την προπέρσινη χρονιά (στην Δ'), που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τέσσερις φορές. Τον καλωσορίζουμε στον Προφήτη και του ευχόμαστε μια όμορφη μπασκετική χρονιά με υγεία και πολλά τρίποντα.

Η ομάδα μας θα κάνει ακόμα μία ή δύο μεταγραφές στις θέσεις των "μικρών",  ενώ η μεταβατική περίοδος θα συνεχιστεί για λίγες μέρες ακόμα στο κλειστό Καμινίων.