Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

20 ΙΟΥΛΙΟΥ - Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΣ

20η Ιουλίου σήμερα και πρόκειται για την πιο σπουδαία ημέρα του χρόνου για την περιοχή και την ενορία μας, αφού από την ορθόδοξη εκκλησία εορτάζεται η μνήμη του Προφήτη Ηλία, του Αγίου που έχει δώσει το όνομά του στην γειτονιά, και κατ' επέκταση στην ομάδα μας.
Ο Προφήτης Ηλίας είναι ο πιο ξεχωριστός από τους Προφήτες που αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη. Καταγόταν ένα χωριό κοντά στον Ιορδάνη ποταμό, τη Θέσβη (γι' αυτό και αναφέρεται και ως Θεσβίτης) και έδρασε κατά τον 9ο π.Χ. αιώνα. Μέσα από τα εκκλησιαστικά κείμενα χαρακτηρίζεται ως "ουράνιος άνθρωπος" και "επίγειος άγγελος", λόγω της αγνότητας κατά την επίγεια ζωή του. Του αποδίδεται πλήθος θαυμάτων, ενώ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας θεωρείται κύριος των καιρικών φαινομένων. Σήμερα γιορτάζουμε όχι την κοίμησή του - επειδή ο Προφήτης δεν πέθανε ποτέ- αλλά την ανάληψή του. 
Ο Άγιος θεωρείται φυσικά και ο προστάτης του σωματείου μας. Είθε να τον έχουμε πάντοτε στο πλευρό μας, να χαρίζει υγεία στους αθλητές μας και ευημερία στον Α.Ο.Π.Η..