Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 89-61

Ξανά απέναντι σε μια ομάδα αρκετά ανώτερη ποιοτικά, ο Προφήτης έκανε την προσπάθειά του, και θα μπορούσαμε να πούμε πως η διαφορά των 28 πόντων είναι κάπως πιο μεγάλη από αυτήν που θα έπρεπε, βάσει της εικόνας του ματς.
Το πρώτο δεκάλεπτο πάντως ήταν απογοητευτικό για την ομάδα μας, που βρέθηκε να χάνει με 22-5. Στη συνέχεια η κατάσταση βελτιώθηκε, καθώς ο Προφήτης, παρότι παρέμενε αμυντικά ευάλωτος,  άρχισε τουλάχιστον να βρίσκει σκορ με σχετική συνέπεια. Με συνέπεια βέβαια σκόραρε και η Ηλιούπολη, χτυπώντας την άμυνά μας με συνεχή back pick, τα οποία ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν σωστά. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν τα υπερβολικά πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, που επέτρεπαν στις γηπεδούχες να ανανεώνουν συνεχώς τις επιθέσεις τους. Στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου με κάποια μακρινά σουτ ο Προφήτης έριξε τη διαφορά στους δέκα (65-55), όμως η Ηλιούπολη αποκατέστησε γρήγορα την τάξη, κάνοντας ένα γρήγορο 10-0 για το 75-55, που έφερε στη συνέχεια το τελικό 89-61.
Ο Προφήτης και σε αυτό το ματς πάλεψε στο μέτρο των δυνατοτήτων του, όμως η αλήθεια είναι πως αμυντικά ήμασταν πολύ κακοί, κάτι που σε συνδυασμό με το επιθετικό ταλέντο των παικτριών του Γερεουδάκη έφεραν τους 89 πόντους παθητικό, επίδοση που είναι η χειρότερη φετινή μας. Κορυφαία παίκτρια του γηπέδου ήταν η Θεοδώρου, που σταμάτησε στους 26 και την ακολούθησαν σε απόδοση οι Στεφάνου και Ντάνου. Για τον Προφήτη ξεχώρισαν η Νεαρχάκου και η Δροσωτάκη. Μέτρια η διαιτησία των Σκουλαρίκη και Βελέντζα.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 89-61 (22-5, 43-20, 63-43, 89-61)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σκουλαρίκης, Βελέντζας
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Γ. Γερεουδάκης): Ευαγγελάτου, Κουταλιανού 6, Μηνά, Θεοδώρου 26(1), Πράπα 8, Πετράκη 4, Στεφάνου 15, Βιντζιλαίου 7, Οικονομίδου 6, Φρίμα, Ντάνου 17(3)
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 6, Δροσωτάκη 14(3), Σπύρη, Τζάρου 1, Νεαρχάκου 17(3), Οικονομάκη Κ. 9, Οικονομάκη Ζ. 6, Νεστορίδη, Πούλη 3, Τσελεπίδου, Γιαννοπούλου 5(1).