Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΠΟΡΤΙΓΚ 45-68

Ιστορικής σημασίας ο αγώνας αυτός για την ομάδα μας, καθώς ήταν ο πρώτος που δώσαμε σε επίπεδο εθνικής διοργάνωσης.
Ζητούμενο για τον Προφήτη από το "επίσημο φιλικό" του κυπέλλου, ήταν να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός, απέναντι σε μια ομάδα που θεωρείται από τις διεκδικήτριες της κατηγορίας μας. Αυτό το κατάφερε -κυρίως- στο α' ημίχρονο, όπου υπήρχαν ακόμα δυνάμεις και ο Προφήτης έμενε σχετικά κοντά στο σκορ, με τη διαφορά να ανοίγει στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Σπόρτιγκ στηρίχθηκε στη μεγάλη του ευστοχία από μακριά (τέλειωσε με 9 τρίποντα) και πήρε προβάδισμα από νωρίς, κλείνοντας το δεκάλεπτο με σκορ 12-24. H δεύτερη περίοδος ήταν η καλύτερη για τον Προφήτη, που έσπασε την πίεση και βρήκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, για να μειώσει στο 31-39 του ημιχρόνου, στην επανάληψη όμως οι δυνάμεις άρχισαν σιγά-σιγά να στερεύουν. Ο Σπόρτιγκ, έσφιξε την άμυνα του (14π. σε όλο το β'), συνέχισε να βάζει τα τρίποντα κι έτσι η ψαλίδα άνοιξε για να φτάσουμε στο τελικό 45-68. 
Ο Προφήτης πάντως υπήρξαν διαστήματα που έδειξε καλά στοιχεία, εμφάνισε τη συνηθισμένη του μαχητικότητα, προφανώς είχε και αδυναμίες, αλλά ίσως η έκταση της διαφοράς να τον αδικεί λίγο. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, αλλά με τη στοχευμένη δουλειά θα έρθει και η βελτίωση, ώστε ο Προφήτης να είναι έτοιμος εν όψει των μεγάλων προκλήσεων που έχει μπροστά του. Ο Σπόρτιγκ έδειξε πως είναι πολύ γεμάτος, έχει παίκτριες με ταλέντο και ποιότητα και λογικά θα είναι στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την άνοδο.
Πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης ήταν η Νικολίνα Ιωαννίδου, που σκόραρε κατά ριπάς έξω από τα 6,75. Η Στέλλα Φουράκη έδωσε ένα δείγμα από τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, ενώ θετική ήταν και η αδερφή της Βάσω. Για τον Προφήτη, εξαιρετική ήταν η Κλειώ Οικονομάκη, όπως και η Δροσωτάκη του πρώτου ημιχρόνου, ενώ καλές στιγμές είχαν και οι Νεαρχάκου, Ζωή Οικονομάκη.
Σωστή η διαιτησία των Αντωνιάδη και Παπαδόπουλου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΠΟΡΤΙΓΚ 45-68 (12-24, 31-39, 39-52, 45-68)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντωνιάδης, Παπαδόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Νεστορίδη, Κουτσοδήμου, Σπύρη, Τζάρου, Νεαρχάκου 13(1), Δροσωτάκη 14(2), Οικονομάκη Κ. 6, Οικονομάκη Ζ. 5, Γουλουμή 2, Πούλη 5(1), Τσελεπίδου.
ΣΠΟΡΤΙΓΚ (Θ. Σόφτσης): Τσαφαρά 4(1), Παυλοπούλου 2, Φουράκη Β. 8(2), Πριονά, Κριμιτζά 3, Ιωαννίδου 20(6), Δανδουλάκη Μ. 7, Σιδέρη 4, Δανδουλάκη Α., Φουράκη Σ. 20.