Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ο.Ν.Α. 53-45

Πολύ μεγάλη νίκη για τις γυναίκες, που όχι μόνο επικράτησαν του πρωτοπόρου Α.Ο.Ν.Α. στα Καμίνια, αλλά πήραν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα.
Μετά το στραπάτσο της προηγούμενης εβδομάδας στον Κορυδαλλό, ο Προφήτης έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να κερδίσει το σπουδαίο αυτό ντέρμπι, απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Ο Α.Ο.Ν.Α. μπήκε πιο δυνατά και με την Καλογεροπούλου σε καλή μέρα προηγήθηκε 4-9 και 8-13, αλλά ο Προφήτης σταδιακά προσαρμόστηκε απέναντι στα κοντά σχήματα και έφτασε μέχρι και +6 (29-23) για να κλείσει το ημίχρονο με 29-26. Η τρίτη περίοδος ήταν εκρηκτική για την ομάδα μας, με την Ζεβαχιργιάν να "πυροβολεί", σπουδαία άμυνα από όλες και το σκορ να πηγαίνει στο 46-32. Ο Α.Ο.Ν.Α. πάντως ξαναμπήκε στο παιχνίδι, παίζοντας εκείνος πολύ καλή άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο και αφήνοντας τον Προφήτη στο διάστημα 31'-38' να σκοράρει μόλις τρεις βολές. Έτσι ενάμιση λεπτό πριν το τέλος το σκορ πήγε στο 49-45, το ματς ακόμα είχε δρόμο, όμως το καλάθι της Λαζάρου έκανε το 51-45 και μετά ο Προφήτης κυνήγησε τη διαφορά (50-43 το πρώτο ματς), την οποία τελικά πήρε 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος χάρη σε δύο εύστοχες βολές της Δροσωτάκη.
Σπουδαία εμφάνιση από όλα τα κορίτσια, ειδικά στην άμυνα, όπου κλείσαμε με επιτυχία τα ατού της ομάδας του Χρυσοβελίδη, ενώ όταν χρειάστηκε καταφύγαμε και στη ζώνη, που απέδωσε. Πρώτες σκόρερ μας οι δύο έμπειρες, Λαζάρου και Δροσωτάκη, ξανά πολύ ανεβασμένη στο δεύτερο ημίχρονο η Πούλη, MVP όμως η Ζεβαχιργιάν, που έκανε το ξέσπασμα που έψαχνε εδώ και καιρό. Από τον Α.Ο.Ν.Α., που παραμένει πρώτος, αποκάλυψη η Καλογεροπούλου. Σωστοί οι Γαρίνη και Τσαλίκης, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι τον αγώνα παρακολούθησε ο πρόεδρος της Ένωσης, κύριος Βαγγέλης Λυμπεράτος.
Μετά τη χθεσινά αποτελέσματα, φαίνεται πως η τετράδα που έχει φανεί από καιρό (ΑΟΝΑ-Προφήτης-Φοίνικας-Ατρόμητος) δεν σπάει και το μόνο που μένει να δούμε είναι η σειρά, ώστε να προκύψουν οι διασταυρώσεις. Όλα είναι ανοιχτά, ο Προφήτης μπορεί να βγει ακόμα και πρώτος ή τέταρτος, έχει όμως το αβαντάζ ότι σίγουρα πια ευνοείται σε οποιαδήποτε ισοβαθμία προκύψει.
Το επόμενο ματς είναι επίσης πολύ δύσκολο, στην Καλλιθέα με τον Αετό, από τον οποίο είχαμε ηττηθεί στον πρώτο γύρο.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ο.Ν.Α. 53-45 (13-13, 29-26, 46-32, 53-45)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρίνη, Τσαλίκης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Κουτσοδήμου 4, Τσελεπίδου 1, Σπύρη 2, Λαζάρου 11, Ζεβαχιργιάν 9(3), Νιάρχου, Δροσωτάκη 11(1), Γουλουμή 4, Πούλη 9, Ιωαννίδου 2.
Α.Ο.Ν.Α. (Δ. Χρυσοβελίδης): Κιουρτζίδου, Παναγιωτονάκου 5(1), Ζαχαροπούλου 2, Καλογεροπούλου 16(1), Αργυροπούλου 2, Χατζόγλου 8, Λύρου 8(1), Παπακωνσταντίνου Δ., Παπακωνσταντίνου Α. 4.