Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΜΦΙΑΛΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 73-64

Με ρεσιτάλ έξω από τα 6,75 η Αμφιάλη του Γιώργου Κεφαλίδη νίκησε 73-64 τον Προφήτη που για άλλη μια Δευτέρα πάλεψε, όμως συνεχίζει να μην μπορεί να πάρει αποτέλεσμα με τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας (και διεκδικούν άνοδο), εναντίον των οποίων το ρεκόρ μας έχει φτάσει αισίως το 0-7...
Προκειμένου να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι χθες στις Σιταποθήκες, έπρεπε να πάμε σε μια αναμέτρηση χαμηλού ρίσκου, με λίγες επιθέσεις και κλειστό σκορ. Τελικά μόνο αυτό δεν έγινε, με την Αμφιάλη να χτυπάει από την περιφέρεια και να τελειώνει το ματς με 12 τρίποντα. Οι καλοί σουτέρ των γηπεδούχων δεν άφησαν ατιμώρητα τα αργοπορημένα close out μας, έφτιαξαν ψυχολογία και μετά έβαζαν και τα μαρκαρισμένα. Προσθέστε και μερικούς εύκολους πόντους που δώσαμε από λάθη μας και θα φτιάξετε το "36" του ημιχρόνου. Τουλάχιστον στην επίθεση κάτι γινόταν και γι' αυτό καταφέρναμε να μένουμε κοντά, με τις διαφορές των γηπεδούχων να μην ξεφεύγουν από τους 4-6 πόντους. Το σημείο καμπής αποδείχτηκε  η έναρξη του δευτέρου μέρους, με την Αμφιάλη να βάζει τρία τρίποντα στις τρεις πρώτες της επιθέσεις. Το 36-30 της ανάπαυλας έγινε 45-32 και από κει και πέρα η προσπάθεια του Προφήτη έμοιαζε με το μαρτύριο του Σίσυφου. Όποτε αισθανόμασταν ότι κάπως πλησιάζαμε, τρώγαμε ένα σουτ και φτου κι απ' την αρχή. Αυτό έγινε τρεις-τέσσερις φορές, με το ματς να πηγαίνει στο "ροντέο" όσο πλησιάζαμε προς το τέλος και τον Προφήτη εκεί φυσικά να μην έχει καμία τύχη...
Ο Προφήτης βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, έχοντας όμως την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, αλλά ταυτόχρονα και τη χειρότερη άμυνα (αν δεν υπολογίσουμε τους Απρόβλεπτους). Τρομερά πράγματα, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αριθμοί λένε την απόλυτη αλήθεια για το τι πρέπει να κάνουμε, αλλά δεν το κάνουμε... Η Αμφιάλη είναι πολύ δυνατή ομάδα και μέσα σε μια δική μας κακή χρονιά, είναι χαρά μας να την βλέπουμε να ανεβαίνει κατηγορία με προπονητή έναν δικό μας άνθρωπο, τον Γιώργο Κεφαλίδη. Όπως και στον πρώτο γύρο, έτσι και τώρα εκτελεστής του Προφήτη ο Παρηγόρης, που μαζί με τον Κουνενή της Ηλεκτρούπολης είναι κατά τη γνώμη μας τα δύο καλύτερα πλέι-μέικερ της κατηγορίας. Μεγάλα σουτ έβαλε και ο Παναγιωτόπουλος, ενώ ο Μπαμπάκος παρότι δε σκόραρε πολύ ήταν μόνος του όλη η φροντ-λάιν της Αμφιάλης και έπαιξε σημαντικό ρόλο το ότι δεν κατορθώσαμε να τον φθείρουμε από νωρίς. Καλύτεροι του Προφήτη οι Σαμοΐλης και Ξενικάκης, θετικοί επίσης οι Παλαιγεωργίου και Σανδάλης. Άριστη η διαιτησία του Κοτσώνη, με λάθη ο Μιχαηλίδης.
ΑΜΦΙΑΛΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 73-64 (18-15, 36-30, 55-49, 73-64)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κοτσώνης, Μιχαηλίδης
ΑΜΦΙΑΛΗ (Γ. Κεφαλίδης): Παρηγόρης 19(5), Σαράντου 6, Παναγιωτόπουλος 12(4), Μπραχιμάι 3, Αρβανίτης 10, Μπαμπάκος 7, Κάτσικας 6, Κουτσός 9(3), Αμανατίδης 1, Λάσκαρης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Μουστάκας, Σανδάλης 4, Ξενικάκης 14, Σαμοΐλης 22(3), Παλαιγεωργίου 7, Σαραντάκος, Μπούζας 2, Μυσιρλής, Κοντοσώρος 15, Στρέγλος.