Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ο.Κ.Ε. 52-44

Χαρούμενα Χριστούγεννα θα κάνει η ομάδα μπάσκετ, που σε ένα κομβικό ματς νίκησε την Ελευσίνα και διατηρήθηκε ολοζώντανη στη μάχη της παραμονής. Πέρα από τους δύο βαθμούς η σημερινή νίκη δίνει και περίσσευμα αυτοπεποίθησης, καθώς μετά από καιρό πιάσαμε κάποιες από τις ομάδες που βρίσκονταν από πάνω μας στη βαθμολογία, μεταξύ αυτών και τη σημερινή μας αντίπαλο.
Ο Προφήτης κατάφερε ξανά να επιβιώσει από ένα ακόμα κακό, κλειστό ματς, όπως αυτά που βλέπουμε συνήθως στα Καμίνια. Η αρχή ήταν ιδανική για την Ελευσίνα, που μεταφέροντας την μπάλα κοντά στο καλάθι προηγήθηκε 0-10 στο 4', έχοντας απέναντι της έναν Προφήτη που "ψαχνόταν". Το αντίδοτο τελικά βρέθηκε στη ζώνη, χάρη στην οποία καταφέραμε να ελέγξουμε το ρυθμό, ευεργετημένοι σε μεγάλο βαθμό και από τα πολύ άσχημα ποσοστά του Ο.Κ.Ε. στα σουτ τριών πόντων. Το καλό μας αμυντικά δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αυτό που ψαλιδίστηκε η διαφορά, τα τρίποντα όμως ήταν αυτά που μας έδωσαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και την ώθηση για τη νίκη. Με αυτά των Σαράντη-Πατμανίδη περάσαμε 32-24 στο 26', και όταν η Ελευσίνα αντέδρασε (36-35 στο 33') ο Τριανταφύλλου σκόραρε δύο φορές από μακριά για να φέρει και πάλι το ματς στα χέρια μας. Από κει και πέρα δεν υπήρχε ανησυχία, καθώς οι βολές μπήκαν και ο Προφήτης δεν άφησε το υπερπολύτιμο ροζ φύλλο να γλιστρήσει από τα χέρια του, παρότι οι φιλοξενούμενοι έστω και αργά βρήκαν δύο τρίποντα, τα μοναδικά τους στο παιχνίδι.
Η νίκη είναι αφιερωμένη στον τραυματία αθλητή μας Στέλιο Φάββα, που το πρωί υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, που είχε χτυπήσει στον αγώνα με την Τερψιθέα. Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον παλιό μας πρόεδρο γιατρό Θεόφιλο Γεώργακη, που παρείχε κάθε δυνατή διευκόλυνση για την πραγματοποίηση της επέμβασης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ο.Κ.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 52-44 (8-16, 19-20, 33-31, 52-44)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρουμελιώτης, Ντίντας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Σαράντης 10(2), Τριανταφύλλου 6(2), Ευσταθίου 12, Πιστιόλης, Βουρνάς 2, Καψοκόλης 7, Κάτσικας 7, Πατμανίδης 6(1), Ντάσκας 2, Μουστάκας.
Ο.Κ.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Λ. Τσαουσίδης): Μπαλτάς, Βογιατζής, Ντακούλιας 10, Πατάλας 3, Καρράς 12(2), Αγγλόπουλος 6, Παπαϊωάννου 5, Αρβανίτης, Μαρούγκας 8.