Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΕΡΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 61-70

Αυτοκρατορικός ο Προφήτης Ηλίας, πέρασε σαν σίφουνας από το Βυζαντινό, νικώντας με 61-70 το πολύ δυνατό φέτος Πέρα. Μετά τη νίκη επί των Τραχώνων την περασμένη αγωνιστική, ο Προφήτης κέρδισε άλλη μια ομάδα που διεκδικεί άνοδο, κάνοντας μια εξίσου πολύ μεγάλη εμφάνιση.
Από το τζάμπολ ο Προφήτης κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ. Με τους Μιχαλακάκο και Γεωργάκη να είναι πολύ ζεστοί έξω από τα 6,75, είχαμε σταθερά την πρωτοπορία στο σκορ, προηγούμενοι 10-19 στο 6'. Το Πέρα σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και μείωσε στον πόντο (24-25), στο 14'. Ο Προφήτης ευτύχησε να έχει, από εκείνο το σημείο και μετά, δύο διαστήματα, στα οποία έκανε απίστευτα σερί, φτάνοντας σε διαφορές που του έδωσαν τελικά τη νίκη.  Ο Παύλος Κάσσης, που για μια ακόμη φορά έκανε εξαιρετικό κοουτσάρισμα, έβρισκε λύσεις από όλους τους παίκτες του. Όποιος έμπαινε έβαζε το λιθαράκι του, και κυρίως ο Πιστιόλης, που ήταν ο κορυφαίος του Προφήτη σήμερα, αλλά και πρώτος σκόρερ με 14 πόντους. Το πρώτο μεγάλο σερί μας ήταν στο πεντάλεπτο 14'-19', όπου το 24-25 έγινε 24-40. Το Πέρα αντέδρασε και με ένα δικό του μεγάλο σερί 14-0, έφτασε ξανά σε απόσταση αναπνοής, 38-40 στο 23'. Στο υπόλοιπο όμως του τρίτου δεκάλεπτου στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο Προφήτης, οι παίκτες του οποίου αιχμαλώτισαν τους αντιπάλους τους και μετά από ένα εξωπραγματικό 0-20 βρέθηκαν μπροστά με 38-60 στο 29'! Οι Κωνσταντινουπολίτες δεν είχαν άλλα περιθώρια, χρονικά και ψυχολογικά, και ο Προφήτης "παίζοντας" πια με το χρόνο, διαφύλαξε τη διαφορά και την τεράστια νίκη. Άριστη η διαιτησία των Μηλαπίδη-Σιώκα. Δεν υπήρχε παίκτης μας που να μπήκε στο ματς και να μην έδωσε το 100%. Ο Φωστέρης, που ήταν και πάλι πολύ καλός, ήταν εντελώς απροπόνητος, γιατί όλη την εβδομάδα έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη Λευκάδα. Ήρθε δύο ώρες πριν το παιχνίδι, έπαιξε, και μετά το τέλος ξαναέφυγε για το νησί. Αυτό είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, γιατί την ίδια νοοτροπία με τον Αντώνη έχουν και όλοι οι υπόλοιποι. Τι άλλο να ζητήσεις από αυτά τα παιδιά, που δεν πληρώνονται και προπονούνται σαν επαγγελματίες σε ένα άθλιο γήπεδο; Που σε τέτοιες εποχές, με όλα αυτά που περνάμε, έχουν βάλει το μπάσκετ στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους, και δείχνουν απόλυτο σεβασμό στη φανέλα που φοράνε; Το μόνο πράγμα για το οποίο στεναχωριέμαι, είναι γιατί δεν μπορώ να τους προσφέρω όσα πραγματικά αξίζουν, και θα τα έβρισκαν σίγουρα σε κάποια άλλη ομάδα, με μεγαλύτερη οικονομική άνεση. Οπότε το μόνο που μένει, είναι να πούμε ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... Καλή συνέχεια στο φίλο σωματείο του Πέρα, και στον προπονητή του, κύριο Τσοσκούνογλου, για τον οποίο η εκτίμηση που τρέφουμε είναι απεριόριστη.
ΠΕΡΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 61-70 (18-22, 29-40, 40-60, 61-70)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μηλαπίδης-Σιώκας
ΠΕΡΑ (Ν. Τσοσκούνογλου): Καραπιπέρης 3(1), Καραγιάννης 11(2),  Μιχαλάς, Βαρδάλος 10, Χερκελετζής 7, Χολέβας, Λουκάκης 16, Αρκουμάνης, Αλεξανδρίδης 12(3), Μητρόπουλος 2.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Κάτσικας 7, Φωστέρης 13(2), Πιστιόλης 14(1), Ευσταθίου 2, Κεραμειδάς 2, Καψοκόλης, Κουκουβάκης 10(1), Μιχαλακάκος 9(3), Ανδρέου, Γεωργάκης 11(3), Ντάσκας 2.