Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 66-63

Κυανέρυθρο βάφτηκε το πολύ μεγάλο ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής για τη Β' ΕΣΚΑΝΑ, με τον Προφήτη Ηλία να πετυχαίνει μια επική, έτσι όπως ήρθε, νίκη, στην παράταση σε βάρος του φιλόδοξου Αετού Καλλιθέας. Η ομάδα μας βρίσκεται τώρα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας κάνει ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα!
Ο Αετός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, και με τον Σχορτσανίτη (ο μικρός αδερφός του "Big Sofo") να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καρδιά της ρακέτας μας, προηγήθηκε 9-17 στο 11'. Ο Προφήτης έκανε καλό σερί 11-0, προσπέρασε με 20-17, και έχοντας προσαρμόσει πια τα μαρκαρίσματα, αλλά και περιορίζοντας από την αρχή την δράση του Μυλωνά, φαινόταν να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα. Με τον Κριτσιδήμα να είναι αποτελεσματικός και τους υπόλοιπους να  κινούνται σε υψηλά στάνταρντ, το σκορ έγινε 36-28 στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Αετός όμως, που είναι πολύ καλή ομάδα, δεν ήταν δυνατό να παραδοθεί και στο 33' το ματς πήγαινε πάλι στον πόντο, 46-45. Νέο σερί για τον Προφήτη, με τον Φωστέρη να πετυχαίνει 8 προσωπικούς πόντους και 54-46. Στο 36' ο κόουτς Σκληρός έβαλε για πρώτη φορά τον Σταυρακόπουλο, που με την εμπειρία του έφερε το ματς στα ίσα λίγο πριν το τέλος (57-57). Στα 14" ο Φωστέρης έχασε τρίποντο και μετά η καλή μας άμυνα ανάγκασε τον Αετό να εκδηλώσει κακή επίθεση (τρίποντο Σχορτσανίτη), και το ματς οδηγήθηκε σε παράταση. Εκεί, οι παίκτες μας έβγαλαν συγκλονιστικές άμυνες και με τον Κουκουβάκη να πετυχαίνει το πιο κρίσιμο καλάθι βρεθήκαμε μπροστά 64-62. Ο Σχορτσανίτης είχε 1/2 από τη γραμμή, ο Πιστιόλης όμως ήταν πιο ψύχραιμος στα 16" (2/2 βολές), και ο Προφήτης μπήκε μπροστά με τρεις πόντους. Η τελευταία μας άμυνα ήταν πολύ μεγάλη, ο Τζανής εξαναγκάστηκε σε τρίποντο υπό ασφυκτική πίεση στα 7", και μπορεί το ριμπάουντ να χάθηκε, αλλά μετά οι παίκτες μας "έφαγαν" τη μπάλα και ο Αετός δεν έκανε καν σουτ. Άλλη μια νίκη που απέδειξε τα τεράστια ψυχικά αποθέματα που διαθέτει αυτή η ομάδα, μια ομάδα που έχει πια σφυρηλατηθεί στα δύσκολα, και ότι κερδίζει το κερδίζει γιατί το αξίζει πραγματικά...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 66-63 (9-15, 29-26, 44-43, 57-57)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Στεργίου, Μαραβέλιας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Κάτσικας 2, Φωστέρης 17(3), Λαζαράκος 3, Ευσταθίου 2, Κεραμειδάς, Πιστιόλης 5, Κουκουβάκης 16(1), Μιχαλακάκος 7(2), Κριτσιδήμας 10, Γεωργάκης 2, Ντάσκας 2.
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. (Θ. Σκληρός): Μυλωνάς 10, Γκααφάρ, Τάγκας 6(2), Σταυρακόπουλος 9(1), Χατζηγιακουμής 2, Γκιοβάσο 10, Σχορτσανίτης 11, Τρούπης 2, Καραγιαννίδης 13(1)

ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΚΑΡΟΥ - ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!
Αλλάζει ο χάρτης της Β' ΕΣΚΑΝΑ, καθώς σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Πρωταθλήματος ομόφωνα εισηγήθηκε τον μηδενισμό του Ικάρου στους αγώνες με ΝΕΜ και Έσπερο. Όπως αποδείχτηκε, οι Καλλιθεάτες είχαν χρησιμοποιήσει στους συγκεκριμένους αγώνες αθλητές που προήλθαν από μεταγραφή, κάτι που απαγορεύεται για τις ομάδες Νέων, και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της προκύρηξης του πρωταθλήματος. Με δεδομένο πως ο κανονισμός της ΕΟΚ αναφέρει πως σε περίπτωση δύο μηδενισμών για ίδια αιτία, η εγκαλούμενη ομάδα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα, θεωρείται βέβαιο πως ο Ίκαρος θα αποχαιρετήσει από τόσο νωρίς την κατηγορία, μηδενιζόμενος στους εναπομείναντες αγώνες. Εκτός αν έχουμε κάποια δραματική εξέλιξη στο ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ, καθώς η Επιτροπή Πρωταθλήματος δεν αποφασίζει, παρά μόνο εισηγήται. Πλην όμως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οποιαδήποτε ανατροπή φαίνεται να είναι πολύ δύσκολη.