Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-47

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Προφήτης άλωσε την έδρα του Φοίνικα στον αγώνα της κανονικής περιόδου. Ήταν το πρώτο ντέρμπι της φετινής σεζόν, μια πολυαναμενόμενη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο από τις θεωρητικά διεκδίκητριες του πρωταθλήματος, με ασφυκτικά γεμάτο το έτσι κι αλλιώς μικροσκοπικό για τέτοιους αγώνες "Σαλπέας".
Ο Φοίνικας έκανε καλύτερο ξεκίνημα απέναντι σε έναν Προφήτη που αρχικά "ψαχνόταν" τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Στο 5' το σκορ ήταν 10-3, το δεκάλεπτο έκλεισε 16-7, αλλά από κει και έπειτα ο Προφήτης άρχισε σταδιακά να ισορροπεί, για να γράψει το πρώτο του προβάδισμα στο 23-24 του 18'. Ο Φοίνικας προηγήθηκε ξανά με 29-24 στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, αυτό ήταν όμως και το τελευταίο ξέσπασμα για την ομάδα  του Λαγοπόδη, που στη διάρκεια του αγώνα έχασε την Οικονομίδου με διάστρεμμα, ενώ παρατάχθηκε και χωρίς τη Γκριτζά, που στην τελευταία προπόνηση υπέστη, επίσης, διάστρεμμα. Ο Προφήτης ανέβασε κατακόρυφα την άμυνα του, και είναι χαρακτηριστικό πως στο διάστημα 22'-30' δεχτήκαμε μόλις δύο βολές και τίποτα άλλο. Ο Φοίνικας πέρα από τη Μουζάκη (που κι εκείνη από κάποια στιγμή και μετά κουράστηκε) δεν είχε άλλο σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση, τη στιγμή που ο Ρουμπελάκης έβρισκε λύσεις και πόντους από όλο και περισσότερες παίκτριές του, με προεξάρχουσες την αδερφή του και την Ευμορφοπούλου. Έτσι σταδιακά τα κορίτσια μας άρχισαν να παίρνουν ξανά το πάνω χέρι, διατηρώντας καθ' όλη τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου ένα μικρό, αλλά πολύτιμο, προβάδισμα, που δύο λεπτά πριν το τέλος έφτασε τους έξι (38-44), και σε αυτά τα επίπεδα έμεινε μέχρι το φινάλε.
Στο πρώτο τους πραγματικό κρας-τεστ για φέτος, οι δύο ομάδες μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοσή τους (κάτι απόλυτα φυσιολογικό με βάση την χαλάρωση που αναπόφευκτα έφερε ο μέχρι τώρα ανταγωνισμός), έδωσαν ωστόσο έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα, πρόγευση για τα όσα θα ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά, όταν και θα "ανάψει" το πρωτάθλημα. Ο Προφήτης από την πλευρά του, έδειξε ακόμα πιο καθαρά αυτό που λίγο-πολύ είχε φανεί μέχρι τώρα: Ότι αν από κάτι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, αυτό είναι η άμυνά του, που σήμερα του χάρισε αυτοπεποίθηση και του έδωσε την ώθηση για να φτάσει στη νίκη. Μια νίκη, που εκτός από το βαθμολογικό πλεονέκτημα (που θα φανεί συν τω χρόνω αν και ποιο αντίκρυσμα θα έχει), του δίνει και την ψυχολογία που χρειάζεται εν όψει της συνέχειας.
Άριστη η διαιτησία των Κονταράτου και Νικηφορίδη.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-47
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κονταράτος, Νικηφορίδης
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Δ. Λαγοπόδης): Κοντοδιού 2, Λιβανού 2, Οικονομίδου 9(1), Μανουρά 2, Αρχοντάκη 1, Μουζάκη 13, Καστρενοπούλου, Ζεβαχιργιάν 6(2), Παίδα, Πουλή 5, Βράκα 2.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Ρουμπελάκης): Βλάμη 2, Δροσωτάκη, Βροχίδου Σ. 6(2), Ευμορφοπούλου 14, Σπύρη, Ρουμπελάκη 15(1), Λαουλάκου 5(1), Γουλουμή 2, Αμανατίδη 3, Παπαδοπούλου, Ανυφαντάκη Ε..