Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

Έστω κι αν η Γ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ χαρακτηρίστηκε τρικυμμιώδης, οι έκλογες διεξήχθησαν κανονικά χθες το απόγευμα στο ΣΕΦ.
Πριν την έναρξη της κυρίως διαδικασίας τα αίματα άναψαν, όταν εκπρόσωποι διαφόρων σωματείων θεώρησαν αντικανονικό τον διαχωρισμό των υποψηφίων σε τακτικούς και αναπληρωματικούς, ζητώντας είτε αναβολή των εκλογών, είτε διαφοροποίηση του ψηφοδελτίου, ώστε να είναι όλοι οι υποψήφιοι εν δυνάμει τακτικά μέλη του Δ.Σ., και όσοι πάρουν τους περισσότερους σταυρούς να εκλεγούν.
Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παλάτος, διευκρίνισε πως οι παράγοντες των σωματείων κατά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων τους δεν είχαν επιλέξει αν θα συμπεριληφθούν στον πίνακα τακτικών ή αναπληρωματικών μελών, και ώς εκ τούτου ήταν στη δική του διακριτική ευχέρεια να επιλέξει ποιους θα έχει ως συνεργάτες του.
Τελικά η εκλογική διαδικασία προχώρησε κανονικά, έστω κι αν εκπρόσωποι αρκετών σωματείων αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για τον διαχωρισμό.
Με τα δεδομένα αυτά οι εκλογές δεν είχαν κάποιο ουσιαστικό νόημα, καθώς οι υποψήφιοι για τις τακτικές θέσεις του ενδεκαμελούς Δ.Σ. ήταν... έντεκα! Έτσι, με πλειοψηφίσαντα τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Γ. Παλάτο, το νέο Δ.Σ. ξεκίνησε από χθες την τετραετή θητεία του. Βέβαια εδώ ταιριάζει η παροιμία "άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς", δεδομένου ότι το νέο σχήμα είναι ουσιαστικά το παλιό, με ανεπαίσθητες διαφοροποιήσεις. Φυσικά η πείρα των ανθρώπων που βρίσκονται στην Ένωση από ιδρύσεώς της είναι υπερπολύτιμη (ειδικά οι Παλάτος, Λυμπεράτος είναι κεφάλαια και δεν νοείται ΕΣΚΑΝΑ χωρίς εκείνους) όμως ίσως να έχει έρθει ο καιρός να γίνει ένα πάντρεμα με νέους ανθρώπους, που έχουν φρέσκιες ιδέες, ώστε να μπορέσει η Ένωση να βγει από τα τεράστια αδιέξοδα που προβάλλουν, με βασικότερο το οικονομικό, που από του χρόνου αναμένεται να φορτωθεί εξ' ολοκλήρου στις πλάτες των σωματείων.
Στη διαδικασία ο ΑΟΠΗ εκπροσωπήθηκε από τον ιστορικό ηγέτη του, Κώστα Βλάμη, ο οποίος μάλιστα προήδρευσε της Εφορευτικής Επιτροπής.
Μετά την ολοκλήρωση της Γ.Σ. ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ κ. Γιάννης Παλάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ευχαριστώ τα σωματεία για την εμπιστοσύνη που περιέβαλλαν τόσο εμένα, όσο και τις επιλογές μου με την επανεκλογή.  Υπόσχομαι ότι θα τιμήσουμε την ψήφο τους, και στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να βελτιώσουμε τις αγωνιστικές συνθήκες των σωματείων που υπηρετούν το ερασιτεχνικό μπάσκετ".