Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 29-38

Μπορεί το μπάσκετ να υπέφερε την Παρασκευή το βράδυ στο κλειστό του Πανιωνίου, όμως το πλέον σημαντικό είναι πως η ομάδα μας πήρε μια σπουδαία νίκη σε βάρος του ΑΠΟ, εξασφαλίζοντας κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή της στην κατηγορία. Το τελικό σκορ τα λέει όλα. Οι δύο ομάδες επί σαράντα λεπτά ασέλγησαν πάνω στο άθλημα και το σκορ παραπέμπει σε αγώνα παγκορασίδων. Αυτό βέβαια ουδόλως ενοχλεί τον κόουτς Κάσση, που χτυπάει εκεί που μπορεί, ανάλογα με τις δυνατότητες του ρόστερ, και η αλήθεια είναι πως το κάνει καλά. Έχουμε γράψει πολλές φορές για την καλή άμυνα της ομάδας, όμως χθες ξεπεράσαμε κάθε όριο. 29 πόντοι παθητικό σε εκτός έδρας αγώνα είναι οπωσδήποτε σπάνιο φαινόμενο, αν και βοήθησε το γεγονός πως οι Νεοσμυρνιώτες έχαναν ακόμα και τα... πέναλτι σε κενή εστία! Από το πρώτο λεπτό ο Προφήτης φάνηκε να πατά καλύτερα στο παρκέ και μετά το πρώτο δεκάλεπτο είχε σταθερά μια διαφορά πάνω από 6-7 πόντους, που για τα δεδομένα της αναμέτρησης ήταν... ασφαλείας. Στο 32' ξεφύγαμε με 22-32, η Νέα Σμύρνη έκανε μια προσπάθεια να γυρίσει (27-32 στο 25'), όμως ένα μεγάλο τρίποντο του Κουκουβάκη έβαλε οριστικό τέλος στον αγώνα. Κακή η διαιτησία. Ειδικά ο Μουρατίδης ήταν σα να μην υπήρχε-ζήτημα να σφύριξε πέντε φορές σε όλο το παιχνίδι. Τώρα πια φαίνεται να πατάμε πολύ γερά στην κατηγορία, αφού είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βάλουμε πέντε ομάδες από κάτω και πολύ δύκολα θα κινδυνεύσουμε, ενώ έχοντας έξι νίκες στα τελευταία εφτά παιχνίδια, η τέταρτη θέση δεν είναι πια και τόσο απίθανο σενάριο!
ΑΠΟ Ν.ΣΜΥΡΝΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 29-38 (11-13, 13-19, 20-30, 29-38)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κιουλάφας, Μουρατίδης
ΑΠΟ Ν.ΣΜΥΡΝΗ (Δ. Αγγελάκης): Κριθινίδης, Παπακωνσταντίνου, Θεοδώρου 11(1), Ιωάννου 5(1), Παπαχριστοδούλου 6, Καλογερόπουλος 2, Τσάγκαρης, Μπανιώτης, Λαλιώτης 1, Δομένικος, Χαχαμής 4.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός, Νικόλτσος, Πιστιόλης 4, Ευσταθίου 1, Κεραμιδάς 3(1), Βουρνάς 2, Κουκουβάκης 10(1), Μίχαλακάκος 8(2), Κριτσιδήμας 4, Κάτσικας 6, Γεωργάκης, Παναγιωτόπουλος.