Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ 43-61

Άλλη μια πολύ κακή εμφάνιση για την ομάδα μπάσκετ, που έχασε στα Καμίνια από το Ελληνικό με το βαρύ 44-61. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, το Ελληνικό, με ένα κρεσέντο του Μπίμπα, προηγήθηκε 28-42 στο 26'. Ο Προφήτης προσπαθούσε να γυρίσει το παιχνίδι με ηρωισμούς, κάτι τέτοιο όμως ήταν αδύνατο απέναντι σε μια ομάδα που στην επίθεση λειτουργούσε με υπομονή και συγκέντρωση. Έτσι το Ελληνικό κράτησε εύκολα τη νίκη, που το διατηρεί σε τροχιά ανόδου, σε αντίθεση με τον Προφήτη που δείχνει να ασθμαίνει. Μοναδικός διαθωσείς από τον Προφήτη Ηλία ο Βουρνάς. Από το Ελληνικό καλύτεροι οι Μπίμπας και Ζηνέλης. Άριστη η διαιτησία της Τζαμάκου, απλά ανεκδιήγητος ο Καρακωνσταντόπουλος.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ 43-61 (11-12, 25-29, 36-47, 43-61)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζαμάκου, Καρακωνσταντόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός 11(1), Καραλουκάς, Πιστιόλης 2, Τσιστράκης, Βουρνάς 13, Κεραμειδάς 2, Κουκουβάκης 8, Μιχαλακάκος 5(1), Κριτσιδήμας, Κάτσικας 2, Σολδάτος, Παναγιτόπουλος.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Σ. Νικολαΐδης): Λιοφάγος, Καρασούλος, Μπίμπας 15(3), Ζηνέλης 10(2), Μπούτας 3, Παπαμαρινόπουλος 4, Τερτίκας, Ιντζελέρ 9, Βαγιάνος 4, Τσιμπιράκης 9(1), Χανιάς 7(1), Κρασσάς.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΕΦΗΒΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΚΤ/ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ 62-56

Το 2/2 έκαναν οι έφηβοι, που μετά από ωραίο αγώνα κέρδισαν την ΑΕΚΤ/Θεμιστοκλή με 62-56 στην "Arena". Μετά το ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο (27-25), οι παίκτες μας έπαιξαν πιο δυνατά, πήραν διψήφια διαφορά και τελικά κράτησαν τη νίκη. Πάντως το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και ήταν πολύ όμορφο, όπως δείχνει και το υψηλό, για αγώνα εφήβων, σκορ. Οι πιτσιρικάδες μας τώρα πηγαίνουν να παίξουν εκτός έδρας με τον Πορφύρα, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, που θα κρίνει πολλά για την πρόκριση στην επόμενη φάση, που είναι και ο στόχος της ομάδας. Η σύνθεσή μας, με προπονητή τον Κώστα Κουκουβάκη ήταν: Αλεξανδρίδης 6(2), Ιμπραημάκης 14, Σάρδης, Παπαϊωάννου 2, Σολδάτος 8, Σαχάς 7, Παυλίδης 9(1), Ντάσκας 16, Κατσιμπόκης.

ΠΑΙΔΙΚΟ: ΕΡΜΗΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 14-52

Δεν δυσκολεύτηκαν οι παίδες μας απέναντι στον Ερμή Πειραιά, τον οποίον και νίκησαν  χθες με 52-14. Ο κόουτς Θεοδωρόπουλος είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και έτσι όλα τα παιδιά έπαιξαν αρκετά. Ο Ερμής έχει κυρίως μικρότερα παιδιά και συμμετέχει στο πρωτάθλημα λόγω των κανονισμών της ΕΣΚΑΝΑ. Αυτό όμως δεν είναι και το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αφού δεν έχουν γήπεδο για προπονήσεις και αγώνες. Γι' αυτό και ο αγώνας έγινε στην "Arena", με τον Προφήτη να είναι τυπικά φιλοξενούμενος. Όσο για προπονήσεις, αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Ρέντη... Αθάνατε Πειραιά... Για την ιστορία, με την ομάδα μας έπαιξαν οι: Πεϊμανίδης 2, Μυσιρλής 6, Μισιχρόνης, Λεκάκης 14, Ιωαννίδης 6, Μουστάκας 8, Ξυπολητάκος, Βατίστας, Γαβρίλης 5, Αράπης 11.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-1

Άλλη μία συννεφιασμένη Κυριακή για την ποδοσφαιρική μας ομάδα, που έχασε στον Κορυδαλλό από την τοπική Θύελλα με 2-1, και μένει από νωρίς πίσω στη βαθμολογία. Το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό, και στο δίλεπτο 18-19 χάθηκαν δυο ανεπανάληπτα τετ-α-τετ, ένα για κάθε ομάδα, με τους Μαχαίρα και Βαμαβακίδη. Όμως οι δύο ποδοσφαιριστές εξιλεώθηκαν λίγα λεπτά αργότερα: Στο 31' ο Βαμβακίδης πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας μας και άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά μετά ο Γιοβανάκης έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια από αριστερά, και ο επερχόμενος Μαχαίρας ισοφάρισε. Αυτή όμως ήταν και η τελευταία φορά στο παιχνίδι που η ομάδα μας έδειξε να έχει σφυγμό. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε (και πάλι) ανεξήγητα άσχημα και οι παίκτες της Θύελλας, έχοντας πολύ περισσότερο πάθος στο παιχνίδι τους δημιουργούσαν συνεχώς φάσεις, για να έρθει το γκολ της νίκης από τον Ροπόκη, πάλι με κεφαλιά στο 57'. Η μοναδική ευκαιρία που είχαμε στην επανάληψη ήταν το διαγώνιο σουτ του Μαχαίρα στην εκπνοή, που κατέληξε άουτ και δεν πήραμε ούτε τον βαθμό, που ούτως ή άλλως με βάση την εικόνα της αναμέτρησης, δεν τον αξίζαμε... Και κάπως έτσι, τέσσερις αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθληματος η ομάδα μας εχει κατρακυλήσει στην 12η θέση, και ο προβληματισμός έχει πια απλωθεί για τα καλά πάνω από το λόφο...
ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΡ.ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-1
ΔΙΑΤΗΤΗΣ: Βλαντής Χ.
ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΡ. (Γ. Τσουκάκης): Στεφανής, Αλεξάκης, Παπασταθόπουλος (42' Ρούσος), Θεοδώρου, Μπροτζάκης, Χαλβαδάκης (46' Τζουμάνι), Μεταλινό, Χάλκας, Παπαδημητρίου (46' Ροπόκης), Καρακασίδης, Βαμβακίδης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Δ. Λουκαρέας): Γασπαρινάτος, Αλειφέρης (58' Ηλιάδης), Μανώλης, Καλλινικίδης, Τσάδαρης Α., Βισβίκης, Κουτράκης, Γιοβανάκης, Σιλιβίστρας (44' Θεοδωρόπουλος), Μητσάκος, Μαχαίρας.

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΑΣΤΕΛΛΑ 38-26

Αυτά είναι! Η κορασίδες μας πέτυχαν χθες την πρώτη νίκη της... ζωής τους, νικώντας την Καστέλλα με 38-26 στην "Arena"! Μπορεί να μην είχαμε αυτό που λένε πλουραλισμό στο σκοράρισμα, όμως όλα τα κορίτσια έπαιξαν με πάθος, βοήθησαν όσο μπορούσαν, και στο τέλος πανηγύρισαν (και δίκαια) με την ψυχή τους τη νίκη. Η σύνθεση μας ήταν: Σαμιώτη Π. 2, Διονυσίου, Παπαβασιλείου, Μυσιρλή, Φασιδάκη 1, Χαϊδάκη, Παπαδοπούλου 2, Φρούντζα, Καροπούλου, Σαμιώτη Α. 33(1).

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΓΑΣΕ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 54-53

Κακό πρόσωπο εμφάνισε η ομάδα μπάσκετ στο κλειστό της Ελευσίνας, και ηττήθηκε από τον τοπικό ΓΑΣΕ με 54-53. Οι Ελευσίνιοι, που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, φάνηκαν να θέλουν περισσότερο τη νίκη, κάτι που αποτέλεσε και το διαβατήριο για την τελική επιτυχία τους. Διαβατήριο που φρόντισε να σφραγίσει ο διαιτητής Φασόλης, με μια ακατανόητη απόφασή του λίγο πριν το τέλος.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όσοι βρέθηκαν χθες στο "Α. Δασκαλάκης", περίμεναν να δουν ένα κλειστό και σκληρό παιχνίδι. Και δεν είχαν άδικο: Οι δύο ομάδες έδιναν μεγάλη έμφαση στην άμυνα και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως στον αγώνα δεν μπήκε ούτε ένα τρίποντο! Μετά το ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη, και πέρασαν με 44-36 στο 30'. Η άμυνα του Προφήτη έσφιξε και μειώσαμε στον πόντο, 50-49 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Τότε ανέλαβε δράση ο Φασόλης, που και στο παρελθόν έχει αποδείξει πως όταν βλέπει κυανέρυθρα... αλλοιθωρίζει. 58" πριν το τέλος, ο Κεραμειδάς διεκδίκησε ένα ριμπάουντ, ο αντίπαλος του τον έσπρωξε, όμως ο... Γιούγκενμπραντ όχι μόνο δεν έδωσε το φάουλ, αλλά χρέωσε και με... τεχνική ποινή τον παίκτη μας για θέατρο! Ο Χρήστου έβαλε 2/2, οι Ντακούλιας και Κολιούκος ήταν ψύχραιμοι στη ρουλέτα, και ο ΓΑΣΕ πήρε μια νίκη που ναι μεν άξιζε, όχι όμως με τον τρόπο που ήρθε. Όσο για τον Προφήτη, η εικόνα σίγουρα προκαλεί προβληματισμό, ειδικά από τη στιγμή που μακριά από τα Καμίνια η ομάδα μας φαίνεται να χάνει μεγάλο μέρος της δύναμής της. Αν η απόδοση μας ήταν απλά υποφερτή, τώρα δε θα γράφαμε για κανέναν Φασόλη... Άλλα όπως λέει κι η παροιμία ήταν στραβό το κλήμα, τό 'φαγε κι ο γάιδαρος...
ΓΑΣΕ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 54-53 (13-15, 28-25, 44-36, 54-53)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φασόλης, Λάτσης
ΓΑΣΕ (N. Μαυρογιάννης): Λαγός 1, Ντακούλιας 8, Κυρίτσης 4, Παραλής 4, Χρήστου 18, Παπαϊωάννου 8, Μπρέμπος 3, Κολιούκος 8.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός 9, Βουρνάς 3, Κεραμειδάς 12, Κουκουβάκης 15, Μιχαλακάκος 2, Κριτσιδήμας 6, Κάτσικας 6, Παναγιωτόπουλος.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΕΦΗΒΙΚΟ: ΚΑΣΤΕΛΛΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 39-49

Γερή κόντρα έγινε στον αγώνα του εφηβικού, με την ομάδα μας να παίρνει το ροζ φύλλο με σκορ 39-49. Τα παιδιά και των δύο ομάδων ήθελαν πολύ τη νίκη, αφού είναι φίλοι μεταξύ τους και είχαν ένα λόγο παραπάνω να θέλουν να κερδίσουν! Το παιχνίδι ήταν δυνατό (όχι όμως αντιαθλητικό),είχε πάρα πολλά φάουλ και αποβλήθηκαν με 5 έξι αθλητές (τρεις από κάθε ομάδα), ενώ εκτελέστηκαν συνολικά 83 ελεύθερες βολές! Τα ποσοστά βέβαια ήταν άθλια: Η Καστέλλα είχε 12/43 και ο Προφήτης 17/40! Η ουσία είναι πως όλοι ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι, και η εφηβική μας ομάδα, που φέτος έχει καλές προοπτικές, μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Το μόνο άσχημο ήταν ο τραυματισμός του Μάριου Σολδάτου, που σε μια διεκδίκηση της μπάλας σχίστηκε πάνω από το αριστερό μάτι και χρειάστηκε να κάνει τέσερρα ράμματα.  Περαστικά Μάριε! Έπαιξαν οι Κασιδιάρης, Δούφας, Αλεξανδρίδης 2, Ιμπραημάκης 20, Σάρδης 2, Παπαϊωάννου 1, Σολδάτος 11, Σαχάς 2, Παυλίδης 6, Ντάσκας 5, Κατσιμπόκης.

ΠΑΙΔΙΚΟ: ΚΑΣΤΕΛΛΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 39-23

Η παιδική ομάδα έκανε ανανέωση του έμψυχου υλικού της, και δεν υπάρχουν απαιτήσεις για άμεσα αποτελέσματα, παρά μόνο για δουλειά και προσπάθεια. Με τα δεδομένα αυτά, η πρώτη εμφάνιση των μικρών εναντίον της Καστέλλας στα Βοτσαλάκια μπορεί να χαρακτηριστεί θετική, αφού η ήττα ήρθε φυσιολογικά από μια ανώτερη ομάδα. Η σύνθεση του Προφήτη Ηλία ήταν Πεϊμανίδης, Μυσιρλής, Μισιχρόνης, Λεκάκης 5, Ιωαννίδης 11, Μουστάκας 6, Ξυπολητάκος, Αράπης 1.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ 0-2

Αναιμική εμφάνιση και σήμερα από την ποδοσφαιρική μας ομάδα, που έχασε με 0-2 από την Οδηγήτρια στο ΣΕΦ. Η εικόνα του αγώνα ήταν πανομοιότυπη αυτού με τον Φοίνικα. Ο Προφήτης είχε τον έλεγχο του αγώνα, συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας, όμως υπήρχε εμφανής αδυναμία στη δημιουργία φάσεων. Αυτά στο πρώτο ημίχρονο, γιατί στο δεύτερο η Οδηγήτρια μπήκε πιο δυνατά, και ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ μας, με τον Στυλιανό στο 59'. Στη συνέχεια οι αντίπαλοι διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι, συνέχισαν να έχουν κλειστούς τους διαδρόμους προς την εστία του Γαβρά, και κλείδωσαν τη νίκη και πάλι με τον Στυλιανό (πολύ όμορφο γκολ), στο 84'. Η ομάδα μας δεν κάνει κακές εμφανίσεις, όμως όταν δε δημιουργείς ευκαιρίες, είναι αδύνατο να πετύχεις γκολ. Υπάρχει όμως εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών και είμαστε βέβαιοι πως σύντομα η ομάδα θα βρει το δρόμο της. Άψογη η διαιτησία του Κωνσταντόπουλου και των βοηθών του.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ 0-2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κωνσταντόπουλος (Μαντζουράνης, Τζιλίρης)
ΣΚΟΡΕΡ: 59', 84' Στυλιανός
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Δ. Λουκαρέας): Γασπαρινάτος, Αλειφέρης, Μανώλης, Καλλινικίδης, Βισβάρδης, Βέργος (54' Κωνσταντάκης), Λάππας, Μαχαίρας, Σιλιβίστρας (68' Γεωργακάκος), Ευγενείας, Θεοδωρόπουλος (75' Διαμαντόπουλος).
ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ (Ν. Παπαρούνης): Γαβράς, Μαστρογιάννης, Μάγκας (86' Χατζημιχάλης), Μιχαλολιάκος, Μπουτίδης, Μπέτσος, Τάνκας, Καρτσωνάκης, Στυλιανός (86' Σωτηρόπουλος), Πλάκας, Μάγκος (55' Μουστάκας).
•Στο 71' ο Λάππας και ο Καρτσωνάκης αλληλοεξυβρίστηκαν και αποβλήθηκαν.
•Την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας μας πραγματοποίησε ο Κώστας Κωνσταντάκης.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ 75-62

Φτιαγμένος από ατσάλι ο Προφήτης Ηλίας, πήρε μια πανάκριβη νίκη με 75-62 επί του Τελαμώνα Σαλαμίνας, χθες βράδυ στα Καμίνια.
Η αναμέτρηση προλογιζόταν ως το ντέρμπι της αγωνιστικής για την Γ΄ΕΣΚΑΝΑ. Και αποδείχτηκε πως έτσι ήταν, καθώς περιελάμβανε κλειστό σκορ, δυνατές μονομαχίες, πάθος, αλλά και ένταση. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Προφήτης ήταν αυτός που επέβαλλε πρώτος τον ρυθμό του, προηγούμενος με 29-20 στο 18', για να πάμε στα αποδυτήρια στο +6 (31-25). Μέχρι το 30' (53-47) η ομάδα του λόφου είχε τη σταθερή πρωτοπορία στο σκορ, όμως ο Τελαμώνας έμενε κοντά κυρίως χάρη στα μακρινά σουτ του αειθαλή (43 ετών παρακαλώ) Πούτου. Στην έναρξη της 4ης περιόδου οι νησιώτες έκαναν το δικό τους ξέσπασμα, προσπερνώντας μάλιστα στο 33' (55-56). Δύο τρίποντα από τους Κουκουβάκη και Συριανό μας έδωσαν ξανά προβάδισμα νίκης (62-58 στο 35'), και ο Τελαμώνας, που τα περίμενε όλα από τους Πούτο-Νάννο, δεν είχε άλλες δυνάμεις, για να φτάσουμε να κλείσουμε τον αγώνα με μια καλή διαφορά 13 πόντων.
Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Κουκουβάκης. Παίκτης-ορχήστρα, όχι μόνο ήταν πρώτος σκόρερ, αλλά και έπαιξε άμυνα, οργάνωσε και πάσαρε. Τεραστια η συνεισφορά του Κεραμειδά (12 π. αλλά και πολύ βρώμικη δουλειά). Από κοντά και οι Κριτσιδήμας (μακράν ο πιο σταθερός μας παίκτης) και ο Συριανός, που εδώ και καιρό έψαχνε ένα καλό παιχνίδι και το βρήκε χθες. Όλοι όμως οι παίκτες μας έπαιξαν καλά, έβγαλαν πολύ πάθος και φαίνεται πως αφήνουμε οριστικά πίσω μας τον μεγάλο μας αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από το άγχος, όπως αυτό εμφανίστηκε στα δύο πρώτα επίσημα ματς.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ 75-62 (10-13, 31-25, 53-47, 75-62)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μέλης, Αλεβίζος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός 13(1), Νικόλτσος, Βουρνάς 2, Κεραμειδάς 12(1), Πιστιόλης, Κουκουβάκης 24(1), Μιχαλακάκος 8(2), Κριτσιδήμας 11, Κάτσικας 3(1), Παναγιωτόπουλος 2.
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ (Η. Παπασάββας): Δαμαλίτης 2, Βιλλιώτης 2, Δουνιάς, Δούμπας 10, Πούτος 18(4), Νάννος 19, Κόικας 5, Αγγελινιάδης 4(1), Πατάπης 2, Γκέγκα.
•Οι ήττες φέρνουν γκρίνια και ο Σαλαμίνιοι, μόλις είδαν πως χάνουν το παιχνίδι, τα έβαλαν με τους διαιτητές. Τα όρια υπερέβη ο Δουνιάς, που 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος εξύβρισε τον Αλεβίζο, και τώρα κινδυνεύει με βαριά καμπάνα από την ΕΣΚΑΝΑ, αφού του κρατήθηκε το δελτίο.
•Αρκετοί ήταν και χθες οι φίλαθλοι του συλλόγου που ήρθαν στα Καμίνια και παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
•Στις εξέδρες του κλειστού βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ, και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, κ. Μπασούρης.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-0

Ο ανώτερος Φοίνικας υπέταξε με 2-0 τον μέτριο Προφήτη Ηλία σήμερα το πρωί στο γήπεδο της Χαραυγής. Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο 34', όταν ο Κωνσταντίνου κέρδισε διαδοχικές κόντρες μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γασπαρινάτου. Μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα μας είχε μια ελαφρά υπεροχή, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει στη μοναδική καλή στιγμή που μας παρουσιάστηκε σήμερα. Στο 22' ο Γιοβανάκης έκανε ατομική ενέργεια, μπήκε στην μικρή περιοχή, όμως δε μπόρεσε να βρει τον Θεοδωρόπουλο, που δεν είχε καλή τοποθέτηση. Μετά το γκολ, δεν καταφέραμε να απειλήσουμε την εστία του Φοίνικα, του οποίου η έμπειρη αμυντική γραμμή κράτησε χωρίς ιδιαίτερη δσκολία το μηδέν. Οι Αγιασοφιώτες κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, λίγο πριν το τέλος με τον Κατσακούλα. Ο αγώνας ήταν γενικά μέτριος, οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες λιγοστές και φαινόταν πως αυτός που θα σκόραρε πρώτος θα ήταν και ο νικητής. Η ομάδα του Φοίνικα πέτυχε ένα εν μέρει τυχερό γκολ, φεύγοντας έτσι με τους τρεις βαθμούς από τη Χαραυγή, απέναντι σε έναν Προφήτη Ηλία που δεν έδωσε συνέχεια στην καλή εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ανδρώνης (Γκολές, Κοτζαμανίδης)
ΣΚΟΡΕΡ: 34' Κωνσταντίνου, 88' Κατσακούλας
ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Β. Καλογερόπουλος): Φιλόπουλος, Αντωνίου, Τύρος, Καραδήμας, Χαραλάμπους, Κατσακούλας, Τσίρκας, Δημητρίου (90' Αγοργιανίτης), Κωνσταντίνου (89' Κοτσιφάκος), Περάμαντζης, Νικολόπολουλος (76' Χρηστάκης).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Δ. Λουκαρέας): Γασπαρινάτος, Αλειφέρης, Μανώλης (66' Μαχαίρας), Καλλινικίδης, Βισβάρδης, Βισβίκης, Λάππας, Γιοβανάκης, Σιλιβίστρας (75' Αποστόλου), Ευγενείας, Θεοδωρόπουλος (72' Τσάδαρης Α.).

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΡ. 31-39

Καλή εικόνα άφησαν οι κορασίδες μας, στον πρώτο τους αγώνα στην "Profitis Ilias Arena". Μπορεί να έχασαν 31-39 από τον Πήγασο, όμως το γεγονός ότι πάλεψαν το παιχνίδι και διεκδίκησαν τη νίκη, σημαίνει πολλά για μια νέα ομάδα. Η σύνθεσή μας: Σαμιώτη Π. 4, Διονυσίου, Μυσιρλή, Φασιδάκη, Χαϊδάκη, Παπαδοπούλου 2, Φρούντζα 2, Καροπούλου 2, Σαμιώτη Α. 21(2).
Και μια φωτογραφία, από ένα τάιμ-άουτ του αγώνα της Μάνδρας:

ΕΦΗΒΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΡΑΠ. 0-3

Δεν τα πήγαν καλά σήμερα οι έφηβοι, που έχασαν 0-3 από τα Αστέρια στο ΣΕΦ. Οι πιτσιρικάδες, μας απέδωσαν καλά μόνο μετά από το 0-2, έχασαν κάποιες ευκαιρίες, όμως στην εκπνοή δέχτηκαν και τρίτο τέρμα. Στις προπονήσεις πάντως γίνεται πολύ καλή δουλειά, υπάρχει διάθεση, και σίγουρα περιμένουμε να υπάρξει βελτίωση. Σήμερα αγωνίστηκαν οι Σπάιου, Παλαιοδημόπουλος, Ασημακόπουλος, Λεβαντής, Κορορός, Λαζάρου,  Κλάδης, Δελαγραμμάτικας, Μυτιληναίος, Έλντον, Αρκουδής  (Κλάπης, Μηνόγιαννης, Μπούρμπουλης, Κοντογιάννης).

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΑΣΤΕΛΛΑ 61-49

Ένας ψυχωμένος Προφήτης Ηλίας κέρδισε 61-49 την Καστέλλα στο τοπικό ντέρμπι και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.
Η ήττα από την ΕΑΝ στην πρεμιέρα φόρτωσε με επιπρόσθετο άγχος όλη την ομάδα, κάτι που ήταν φανερό και στις προπονήσεις της εβδομάδας. Ούτως ή άλλως το παιχνίδι ήταν νευρικό, και οι παίκτες των δύο ομάδων έχαναν πολλά εύκολα καλάθια, με συνέπεια κανείς να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, και το ημίχρονο να κλείσει με 34-33. Στην επανάληψη η άμυνα μας έσφιξε ακόμα περισσότερο, και στο τρίτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε μόλις πέντε πόντους. Έτσι, στη λήξη του δεκαλέπτου είχαμε χτίσει μια διαφορά 7 πόντων (45-38) που λίγο μετά έγιναν εννέα (49-40 στο 33'). Η Καστέλλα προσπάθησε να αντιδράσει με τον Οικονόμου (49-45 στο 35'), όμως ένα μεγάλο τρίποντο του Παναγιωτόπουλου αμέσως μετά το τάιμ-άουτ, μας έδωσε ξανά αέρα επτά πόντων, αλλά και ξεκάθαρο ψυχολογικό προβάδισμα. Με την άμυνα να παραμένει σε υψηλά στάνταρ, η Καστέλλα, που είχε σε κακή μέρα τον σκόρερ της (και πρώην Προφητηλιώτη) Αδράμη, δεν μπορούσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, και η διαφορά έφτασε τη μέγιστη τιμή της στο τέλος της αναμέτρησης. Η καλή άμυνα, η κυριαρχία στα ριμπάουντ, αλλά κυρίως η θέληση για τη νίκη, ήταν τα βασικά συστατικά της χθεσινής επιτυχίας. Η νίκη αυτή ήταν απαραίτητη προκειμένου η ομάδα να "ξεμπουκώσει" και αναμένουμε ακόμα καλύτερες εμφανίσεις, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της άλλης βδομάδας με τον ισχυρό φέτος Τελαμώνα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΑΣΤΕΛΛΑ 61-49 (17-17, 34-33, 45-38, 61-49)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρδέλης, Δανιήλ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός 7(1), Πιστιόλης 3, Τσιστράκης, Κεραμειδάς 10, Καραλουκάς, Κουκουβάκης 10(1), Μιχαλακάκος 10, Κριτσιδήμας 11, Κάτσικας 3, Ντάσκας, Παναγιωτόπουλος 7(1).
ΚΑΣΤΕΛΛΑ (Π. Ζερβουλάκος): Οικονόμου 13(3), Ιμπραημάκης, Φιλοσίδης 10(1), Χρυσανθακόπουλος 2, Ρίπης 6, Μυλωνόπουλος 4(1), Αδράμης 7, Σαρρής 4, Λεονταρίδης 3(1).
•Αυτός ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας των δύο γειτονικών σωματείων σε επίπεδο ανδρών. Θυμίζουμε πως ο ΑΣ Καστέλλας ιδρύθηκε πριν τρία χρόνια, όταν πήρε το καταστατικό του Πειραϊκού ΑΣ.
•Χθες εγκαινιάσαμε και τις καινούργιες (α λα Μπαρτσελόνα) εμφανίσεις. Συγκέντρωσαν πολλά θετικά σχόλια, ενώ αποδείχθηκαν και γούρικες!
•Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο σωματείο της Καστέλλας, με το οποίο μας συνδέουν φιλικές σχέσεις, και υπάρχουν εκατέρωθεν αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης.
•Ευχαριστούμε τους φίλους του συλλόγου που βρέθηκαν δίπλα μας σήμερα, και ελπίζουμε να τους έχουμε μαζί μας και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η εφηβική ομάδα του Προφήτη Ηλία σε φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο τον Αστέρα Ρέντη, στο γήπεδο του Ρέντη. Τα παιδιά του Γιώργου Ανδρινόπουλου νίκησαν με 3-1 αν και στο ημίχρονο έχαναν με 1-0. Σταδιακά βελτιώνονται, αφομοιώνουν τις οδηγίες του προπονητή τους και αποδίδουν ανάλογα, δημιουργώντας υποσχέσεις για τη συνέχεια. Δύο γκολ πέτυχε για τον Προφήτη Ηλία ο Ελντον κι ένα ο Λαζάρου. Έπαιξαν οι Σπάιου, Ασημακόπουλος, Παλαιοδημόπουλος, Δελής, Λεβαντής, Δελαγραμμάτικας, Κλάπης, Κλάδης,Μυτιληναίος, Καραγιάννης, Λινάρδος. Στο δεύτερο μέρος χρησιμοποιήθηκαν κι οι Μηνογιάννης, Χανδάνος, Λαζάρου, Ελντον, Στεφάνου. Ο αγώνας αυτός, αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένος να γίνει για το πρωτάθλημα, απέκτησε φιλικό χαρακτήρα επειδή η ομάδα του Ρέντη είχε πρόβλημα με τα δελτία της. Το Σάββατο θα υποδεχθούμε τα Αστέρια Δραπ. στο ΣΕΦ, στις 14:30.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΠΙΘΑ 3-0

Ιδανικό ξεκίνημα για την ποδοσφαιρική μας ομάδα, που νίκησε 3-0 την Σπίθα στο ΣΕΦ μετά από ωραία εμφάνιση. Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Προφήτης Ηλίας ήλεγξε το ρυθμό, περιορίζοντας τη Σπίθα σε παθητικό ρόλο. Στο πρώτο ημίχρονο χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, όχι όμως και στο δεύτερο, και την άμυνα των Νικαιωτών ξεκλείδωσε αρχικά ο Σιλιβίστρας, που πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση τουΤριανταφύλλου στο σουτ του Γιοβανάκη, και από κοντά έκανε το 1-0. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση  ο Λάππας, που με δύο δικά του γκολ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας μας. Η κιτρινόμαυρη εμφάνιση, που φορέσαμε σήμερα, δεν ήταν γρουσούζικη οπως άλλες φορές, και κερδίσαμε σε πρεμιέρα πρωταθληματος για πρώτη φορά από το 2004. Η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή και ευχαρίστησε τους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΣΕΦ. Παίξαμε με τη μπάλα κάτω, φτιάξαμε ευκαιρίες, ενώ δεν απειληθήκαμε, και μετά το ματς ο κόουτς Λουκαρέας είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος. Την άλλη βδομάδα παίζουμε με τον δυνατό φέτος Φοίνικα Αγ. Σοφίας εκτός έδρας.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΠΙΘΑ 3-0
ΣΚΟΡΕΡ: 54' Σιλιβίστρας, 69', 91' Λάππας
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαντζουράνης (Ανδρώνης, Παντέλης)
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Δ. Λουκαρέας): Γασπαρινάτος, Αλειφέρης, Μανώλης, Καλλινικίδης, Βισβάρδης, Βισβίκης (82' Μαχαίρας), Λάππας, Γιοβανάκης, Σιλιβίστρας (74' Μητσάκος), Ευγενείας, Θεοδωρόπουλος (51' Αποστόλου).
ΣΠΙΘΑ (Θ. Πιπεριάς): Τριανταφύλλου, Γαληνός, Βρουβάκης, Παπαδόπουλος, Τεργιάκης, Κορφιάτης Γ. (70' Μητρόπουλος), Αθανασιάδης, Κορφιάτης Η. (46' Αλεξίου), Νικολόπουλος, Εζεμπαέγκμπου, Τσουκαλάς (39' Μονεμβασίτης).

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 54-12

Επιτρέψτε μου να γράψω αυτή τη δημοσίευση σε πρώτο ενικό, γιατί ο χθεσινός αγώνας των κορασίδων ήταν για μένα ένας από τους πιο ιδιαίτερους, στα 19 χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα.
Είχα την χαρά να ζήσω από κοντά, ως φίλαθλος, την πολύ καλή γυναικεία ομάδα που είχε ο σύλλογος τη δεκαετία του '90. Θυμάμαι ακόμα το αήττητο πρωτάθλημα, τον τελικό του κυπέλλου και τις σπουδαίες πορείες στην Α' Κατηγορία. Δυστυχώς, το 2001 το τμήμα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και διέκοψε τη λειτουργία του. Από το 2003, όταν και μπήκα στη διοίκηση του σωματείου, στριφογύριζε συνεχώς στο μυαλό μου η ιδέα της επανασύστασης των γυναικείων τμημάτων μπάσκετ. Άργησα βέβαια λίγο, αλλά τελικά είδα, με μεγάλη συγκίνηση μετά από 9 χρόνια, τον Προφήτη Ηλία να επανέρχεται στα γυναικεία πρωταθλήμα της ΕΣΚΑΝΑ, έστω και σε επίπεδο κορασίδων. Βέβαια ο δρόμος είναι ακόμη πολύ μακρύς, και στόχος είναι να καμαρώσουμε ξανά ψηλά σε μερικά χρόνια την γυναικεία μας ομάδα, αλλά με δικά μας παιδιά, και όχι με κομήτες. Όπως δηλαδή καμαρώναμε κάποτε την Ειρήνη, τη Βάσω, τη Βούλα, τη Βαρβάρα και τα άλλα κορίτσια.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους βοήθησαν στη δημιουργία της ομάδας. Τον Σταύρο Θεοδωρόπουλο, χωρίς την παρότρυνση του οποίου ίσως να μην είχα προχωρήσει. Τον Γιώργο Συριανό, που προπονούσε τα κορίτσια στην περσινή μεταβατική χρονιά, αλλά και την τωρινή προπονήτρια, Μένια Δροσωτάκη. Φυσικά τους γονείς των κοριτσιών, που βρίσκονται πάντα δίπλα μου, και κυρίως τις ίδιες τις αθλήτριες.
Στον αγώνα με τη Μάνδρα, χάσαμε 54-12, αλλά ποιος νοιάζεται! Μέρες όπως κι αυτή καταλαβαίνω πως στον αθλητισμό υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το τελικό σκορ ενός αγώνα...
Στον ιστορικό αυτό αγώνα έπαιξαν μόλις έξι κορίτσια, αφού κάποιοι φαίνεται πως έχουν άλλες προτεραιότητες, ή η Μάνδρα πέφτει μακριά... Είχαμε και την Κατερίνα τραυματία που πάντως ήρθε μαζί μας και μπράβο της. Η σύνθεση μας: Σαμιώτη Π. 2, Διονυσίου, Παπαβασιλείου, Μυσιρλή, Χαϊδάκη, Σαμιώτη Αν. 10(1).

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: Ε.Α.Ν.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 63-49

Ψυχρολουσία επεφύλλασε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για την ομάδα μας. Κακή εμφάνιση και δίκαιη ήττα από τη Νίκαια με 63-49 στην πρώτη αγωνιστική της Γ' ΕΣΚΑΝΑ. Η αναμέτρηση κύλησε από την αρχή στο ίδιο μοτίβο. Οι παίκτες μας ήταν ανεξήγητα αγχωμένοι και δε μπορούσαν να αποδώσουν καλά, σε αντίθεση με αυτούς της ΕΑΝ, που έπαιζαν πιο απελευθερωμένα, είχαν καλη κυκλοφορία, υπομονή και σωστές επιλογές στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή ένα προβάδισμα 6-10 πόντων, το οποίο φρόντιζαν να συντηρούν. Κοντά στο σκορ μείναμε μέχρι το 26' (37-31), όμως δύο απανωτά τρίποντα των Ανδρόνικου και Παναγιωτόπουλου μας έβγαλαν εκτός από τη διεκδίκηση της, νίκης, αφού έκτοτε η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 10 πόντους. Κορυφαίοι για τη Νίκαια, που έδειξε πως θα είναι δυνατή φέτος, οι Καραμάνης και Παναγιωτόπουλος. Από τον απογοητευτικό Προφήτη Ηλία μοναδικός διασωθείς ήταν ο Κριτσιδήμας.
Ε.Α.Ν.-ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑΣ 63-49 (17-10, 30-24, 47-34, 63-49)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακωνσταντόπουλος, Κραψίτης
Ε.Α.Ν. (Ν. Μανιάτης): Ματθαίος, Λότσιος 2, Τζώρτζης 9(1), Τσιτσεκίδης 5(1), Ντώνη 9(1), Τάνης 3(1), Ανδρόνικος 6(1), Παναγιωτόπουλος 11(2), Πετρόπουλος, Καραμάνης 14, Σπυριδωνίδης 4.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός 2, Πιστιόλης, Τσιστράκης 2, Κεραμειδάς 8, Καραλουκάς, Κουκουβάκης 8, Μιχαλακάκος 8(1), Κριτσιδήμας 13, Κάτσικας 8, Παναγιωτόπουλος.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΒΟΜΒΑ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ" ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΟ ΛΟΦΟ

Τάραξε τα νερά του ποδοσφαιρικού Πειραιά η ομάδα μας με την απόκτηση του Κώστα Κωνσταντάκη. Ο Κωνσταντάκης είναι 24 ετών, αμυντικός και το βιογραφικό του προκαλεί... δέος. Το 2005 έγινε επαγγελματίας με τον ΟΦΗ, και έπαιξε για δύο χρόνια στην Α' Εθνική. Στη συνέχεια πήγε στη Ρόδο, στον Αιολικό και τελευταία έπαιζε στον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Έχει επίσης συμμετοχές στις Εθνικές Παίδων και Νέων, με συμπαίκτες τους Χριστοδουλόπουλο, Μάκο, Μανιάτη, Γκαλίτσιο, Ηλιάδη κ.α. και προπονητή τον Νίκο Νιόπλια. Φέτος αποφάσισε να σταματήσει να ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, και ήρθε στον Προφήτη μετά από παρότρυνση του Μίμη Γιοβανάκη, με τον οποίον ήταν μαζί στον Αιολικό. Είναι μεγάλη μας χαρά, αλλά και τιμή να έχουμε στην ομάδα ποδοσφαιριστές όπως ο Κωνσταντάκης, και είναι βέβαιο πως η παρουσία του στην ομάδα θα δώσει πολλά, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι. Του ευχόμαστε το καλωσόρισες με υγεία και μακάρι να μείνει για χρόνια στην ομάδα μας.