Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ Γ' ΕΣΚΑΝΑ

Η μεταγραφική περίοδος τελείωσε, οι ομάδες ολοκλήρωσαν τις κινήσεις τους, και το blog επιχειρεί μια πρώτη ανάγνωση των 13 αντιπάλων μας στον επερχόμενο μαραθώνιο της Γ' Κατηγορίας.
ΑΡΜΕΝΙΚΗ: Δυνατή αναμένεται η Αρμενική στο νέο πρωτάθλημα. Κράτησαν τους καλούς τους περιφερειακούς, τον έμπειρο ψηλό Αμπατζή και με την προσθήκη του δικού μας Γιάννη Λαζαράκου κέρδισε ακόμη περισσότερο στο μακρινό σουτ. Μάλλον θα είναι από τους διεκδικητές της ανόδου.
ΓΑΣΕ: Κράτησε τον ίδιο κορμό ο ΓΑΣΕ, και με τον πολύ καλό και έμπειρο πλέι μέικερ Κοσκινά έχει ένα αξιοπρόσεκτο ρόστερ. Έχει δυνατή έδρα και σίγουρα θα είναι από τις καλές ομάδες της κατηγορίας.
ΓΛΥΦΑΔΑ: Χωρίς τον Γιάννη Τσιούμα πρέπει να μάθουν να ζουν στη Γλυφάδα, αφού ο επί χρόνια τοπ σκόρερ της ομάδας πήγε στην Ευρυάλη, και ο ΓΕΣ  έχασε μεγάλο μέρος της δύναμης του. Είναι όμως από τις παραδοσιακά καλές ομάδες της ΕΣΚΑΝΑ, έχει έμπειρα παιδιά, και μάλλον θα είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο.
ΕΑΝ: Οι περσινοί πιτσιρικάδες της Νίκαιας, έχοντας γεμίσει παραστάσεις από την περσινή συμμετοχή τους στην Β', αναμένεται να βρίσκονται ένα σκαλί παραπάνω σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο αγωνιστικός στόχος θα φανεί στην πορεία, όμως θα είναι σίγουρα αθλητική ομάδα, που θα βγάζει ενέργεια και ενθουσιαμό στο παρκέ.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ο υποβιβασμός του Ελληνικού πέρσι μάλλον ήταν άδικος, και οι άνθρωποι του θέλουν να είναι περαστικοί από την κατηγορία. Γι' αυτό και κράτησαν τους καλούς μικρούς που είχαν, και με την προσθήκη δύο έμπειρων παιδιών (του "δικού μας" Γιώργου Καρασούλου και του Μάριου Ιντζελέρ από τον Πήγασο) λογικά θα είναι από τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας.
ΚΑΣΤΕΛΛΑ: Ενισχυμένοι θα είναι οι γείτονες, αφού με την απόκτηση του Οικονόμου από τον Ρέντη, και την παραμονή του πρώην Προφητηλιώτη Στέλιου Αδράμη, έχουν δύο "μπομπέρ" στην περιφέρεια. Επιπλέον με την προσθήκη του Λινάρδου δείχνουν να λύνουν το πρόβλημα στον "άσο". Ίσως είναι πρόβλημα οι μικροί και στόχος τους είναι να καθαρίσουν νωρίς από τις περιπέτεις και μετά ότι ήθελε προκύψει.
ΛΕΩΝ: Με όπλο τη δύναμη, το πάθος, αλλά και την ομοιογένεια θα παραταχθεί στο νέο πρωτάθλημα ο Λέων. Οι Μοσχατιώτες κράτησαν τον περσινό τους κορμό, χάνοντας μόνο τον βασικό τους ψηλό Καρατζή, έκαναν όμως κάποιες προσθήκες, και με νέο προπονητή τον Ρ. Λώλο, θέλουν η καλή εικόνα που άφησαν πέρσι να έχει και συνέχεια.
Ν.ΣΜΥΡΝΗ: Ίδια ομάδα θα είναι ουσιαστικά ο ΑΠΟ, που θα αποτελείται κυρίως από πιτσιρικάδες που θα πιέζουν στην άμυνα και θα τρέχουν στην επίθεση. Θα κυνηγήσει τη γρήγορη παραμονή.
ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ: Ριζικά άλλαξε το ρόστερ του Παννεαπολικού, που πήρε προπονητή τον Διολέτη, με εμπειρία κυρίως σε γυναικείες ομάδες. Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε, λογικά θα κυνηγήσει την παραμονή.
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ: Η πιο ιστορική ομάδα από αυτές που μετέχουν στην κατηγορία, αλλά συγχρόνως και το μεγάλο ερωτηματικό. Μετά από ένα χρόνο αδράνειας επιστρέφει στα πρωταθλήματα όμως οι πληροφορίες που έχουμε είναι ελάχιστες. Λογικά θα έχει κρατήσει κάποιους παίκτες από το (καλό) περσινό εφηβικό. Έδρα θα έχει στο "Π. Σαλπέας".
ΣΟΥΡΜΕΝΑ: Το γκραν φαβορί της κατηγορίας. Πήρε τον Κάρδαρη από την Βουλιαγμένη και τρεις από τον μισοδιαλυμένο Αστέρα Αγ. Δημ. (Μαλτίδη, Γαλαρά, Παύλου), που όμως έπαιζε Α'. Κράτησε ότι καλό είχε από την περσινή ομάδα και στοχεύει όχι μόνο στην άνοδο, αλλά και στο πρωτάθλημα, Βάσει του ρόστερ έχει τα εχέγγυα να το πετύχει.
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ: Κράτησαν τους σκόρερ τους, Πούτο και Νάννο, προσέθεσαν δυο καλούς ψηλούς, Κόικα και Δούμπα και αν συνυπολογίσουμε τη δύσκολη έδρα (κόσμος και κακό γήπεδο) θα είναι από τις δυνατές ομάδες, που θα... κρυφοκοιτάζουν προς τα ψηλά πατώματα.
ΤΡΑΧΩΝΕΣ: Έχοντας και φέτος μεγάλο μπάτζετ, κυνηγούν αυτό που έχασαν πέρσι για λίγο: Την άνοδο. Κόουτς παρέμεινε ο Σολωμός, όμως το ρόστερ άλλαξε δραματικά: Έφυγαν Λύτρας, Μούτσιος, Κούκουρης, Κουκουβάκης, έμειναν όμως οι καλοί ψηλοί Καρκούλιας, Πριφτάκης και ήρθε ο Γρηγοράκος (σούπερ σκόρερ) που μαζί με τους επίσης νεοαποκτηθέντες Καδδά, Σαββίδη, Αντωνάκο φτιάχνουν μια πολύ ισχυρή περιφέρεια. Οι Τράχωνες είναι σίγουρα ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο.
Ευχόμαστε να γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, και πάνω απ' όλα υγεία σε όλους τους αθλητές!